Krievijā pazīstamais kanāls “Radio Svoboda”, sadarbojoties ar TV24, raidīs no Rīgas

© Ekrānšāviņš

TV24 direktors Klāvs Kalniņš nācis klajā ar paziņojumu, ka turpmāk līdz šim Krievijā pazīstamais kanāls “Radio Svoboda” savu darbību turpinās no biroja telpām Rīgā un kā savu sadarbības partneri izvēlējies TV24 TV kanālu.

“Radio Svoboda” direktors Andrejs Šarijs apstiprina, ka ēters jau kopš vakardienas ir atsācis savu darbību no Rīgas.

“Marta sākumā mēs bijām spiesti pārtraukt savu darbību Maskavā saistībā ar Kremļa politiskā spiediena un cenzūras dēļ, kas liedza runāt par neatkarīgu žurnālistiku, pieminot karu Ukrainā.

Esmu entuziasma pārpilns par mūsu jauno sadarbību ar TV24, kas mums ir sagādājis gan studiju, gan visu nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, kas mums bija nepieciešams.

Krievu cilvēki šobrīd ir izsalkuši pēc līdzsvarotas un godīgas žurnālistikas, tāpēc šobrīd “Radio Svoboda” tagad ir vajadzīgs vairāk nekā jebkad agrāk. Par spīti Kremļa mēģinājumiem kontrolēt informācijas telpu krievu valodā runājošajiem, mēs turpināsim sasniegt savu auditoriju.

Kopš kara sākuma Ukrainā, “Radio Svoboda” vietnē Youtube skatījumi sasniedza 264 miljonus, kas ir par 25% vairāk nekā iepriekšējās 34 dienās, tādējādi uzstādot arī jaunu rekordu,” - teic radio direktors.