Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

FOTO: 41 diena, kas izmainīja Zelenski

© Ekrānuzņēmums/twitter

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska divas fotogrāfijas, kas uzņemtas ar 41 dienas starpību, parāda, kādas pēdas atstājis karš.

Fotogrāfijā pa kreisi Zelenskis uzņemts 23. februārī - pēdējā miera dienā. Iespējams, viņa rīcībā bija izlūkdienestu informācija, ka Krievija gatavojas iebrukt Ukrainā, bet varbūt viņš, tāpat kā daudzi neticēja, ka tas tiešām varētu notikt - 21. gadsimta Eiropas vidū.

Fotogrāfija pa labi uzņemta 4. aprīlī Bučā, kurā viņš bija ieradies, lai savām acīm redzētu Krievijas armijas karavīru pastrādātās zvērības.

"Es gribu, lai visi Krievijas Federācijas vadītāji redzētu, kā tiek izpildītas jūsu pavēles. Lūk, tādas pavēles. Lūk, tāda izpildīšana. Un solidārā atbildība. Par šīm slepkavībām, par šīm spīdzināšanām, par šīm sprādzienu norautajām rokām, kuras ir uz ielām. Par šaušanu pakausī sasietiem cilvēkiem," sacīja Zelenskis savā ikvakara videouzrunā.

"Lūk, tā tagad tiks uztverta Krievijas valsts. Tas ir jūsu tēls. Jūsu kultūra un cilvēciskais tēls ir gājuši bojā kopā ar ukraiņiem un ukrainietēm, pēc kuriem jūs atnācāt," uzsvēra Ukrainas prezidents.

"Mūsu zemē pabija koncentrēts ļaunums. Slepkavas. Bendes. Varmākas. Marodieri. Kuri sevi sauc par armiju. Un kuri pelnījuši tikai nāvi pēc tā, ko viņi pastrādājuši," teica Zelenskis.