Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

"PNB bankas" administrators piedāvā iegādāties viesnīcu kompleksu Maskavā ar 9,5 miljonu eiro sākumcenu

© Rūta Kalmuka/F64

Maksātnespējīgās "PNB bankas" administrators cenu aptaujā ar 9,5 miljonu eiro sākumcenu piedāvā iegādāties Krievijas kompānijai "Lendoner" piederošu viesnīcas kompleksu Maskavas rajonā, Možaiskas apgabalā, netālu no ciemata Zarečje, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"

Nekustamā īpašuma novērtējums un cenu aptaujas sākumcena ir 9 499 185 eiro.

Kopējā teritorijas platība ir 213 338 kvadrātmetri, tostarp daļa zemesgabalu pieder īpašumā, bet daļa nomas tiesībās. Zemesgabali ar nomas tiesībām ir kopumā 29 551 kvadrātmetra platībā.

Īpašumā ietilpst viesnīcas guļamkorpuss 10 300 kvadrātmetru platībā, viesnīcas guļamkorpuss 3708 kvadrātmetru platībā, restorāna komplekss 2771 kvadrātmetra platībā, pirts komplekss 461 kvadrātmetra platībā, kā arī vēl vairākas citas ēkas un vairāki zemesgabali.

Cenu aptaujas uzvarētājam, savstarpēji vienojoties ar aptaujas organizētāju un nesamazinot pirkuma cenu, ir iespēja minēto nekustamā īpašuma un kustamās mantas pirkuma darījumu aizstāt ar pārvaldošās sabiedrības kapitāldaļu pirkuma darījumu.

Cenu aptaujas sākumcenā nav norādīts pievienotās vērtības nodoklis, kas tiek aprēķināts atbilstoši Krievijas regulējumam.

Pieteikties cenu aptaujai var līdz 2022.gada 6.aprīļa plkst.17.

Jau vēstīts, ka "PNB bankas" darbība tika apturēta 2019.gada 15.augustā, bet 12.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pasludināja "PNB banku" par maksātnespējīgu. Par bankas maksātnespējas procesa administratoru iecelts Vigo Krastiņš.

"PNB bankas" darbība tika apturēta, lai nepieļautu bankas līdzekļu aizplūšanu.

Eiropas Centrālā banka (ECB) kā "PNB bankas" tiešais uzraugs 2019.gada 15.augustā nolēma atzīt "PNB banku" par tādu finanšu iestādi, kas ir nonākusi vai nonāks finanšu grūtībās, savukārt Eiropas Vienotā noregulējuma valde pieņēma lēmumu neveikt "PNB bankas" noregulējumu, kas nozīmē neveikt pasākumus, lai bankas darbību stabilizētu. Ņemot vērā minēto, FKTK nolēmuma apturēt finanšu pakalpojumu sniegšanu "PNB bankā" un lēma par noguldījumu nepieejamību. ECB kā "PNB bankas" tiešais uzraugs pieņēma šādu lēmumu, konstatējot, ka banka nav ievērojusi regulējošās prasības un izvērtējot bankas finansiālo situāciju.