Arestovičs: Ukraina un Krievija vienojušās par plānu iedzīvotāju evakuācijai no Mariupoles

© AP/Scanpix/Leta

Ukrainas un Krievijas sarunvedēji miera sarunās Stambulā vienojušies par plānu mierīgo iedzīvotāju evakuācijai no aplenktās Mariupoles, sestdien paziņoja Ukrainas prezidenta biroja padomnieks Oleksijs Arestovičs.

"Mūsu delegācija panāca vienošanos Stambulā par evakuāciju nodrošināšanu," televīzijā pavēstīja Arestovičs. "Es domāju, ka šodien vai varbūt rīt mēs dzirdēsim labas ziņas par Mariupoles iedzīvotāju evakuāciju."

Ukrainas vicepremjere un ministre okupēto teritoriju reintegrācijas jautājumos Irina Vereščuka sestdien paziņoja, ka Ukraina un Krievija saskaņojušas septiņus humānos koridorus civiliedzīvotāju evakuācijai. Viens no tiem ir Mariupoles, taču tikai privātajam transportam.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdienas rītā paziņoja, ka no Krievijas karaspēka aplenktās Mariupoles piektdien tika nogādāti drošībā vairāk nekā 3000 cilvēku.

Mariupole no 1.marta atrodas Krievijas karaspēka aplenkumā. Pilsētā trūkst pārtikas, ūdens, elektroenerģijas, apkures, gāzes un sakaru, un 90% namu ir izpostīti vai sagrauti.

Svarīgākais