Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

Kremlis nav optimistisks par Krievijas un Ukrainas notikušajām miera sarunām Stambulā

© Scanpicx

Kremlis trešdien apslāpēja entuziasmu par pagrieziena punktu Krievijas un Ukrainas delegāciju miera sarunās, kas otrdien notika Stambulā.

"Mēs nevaram konstatēt, ka tur bija kaut kas īpaši daudzsološs vai kādi izrāvieni," žurnālistiem sacīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Priekšā ir ļoti, ļoti ilgs darbs," viņš piebilda.

Kā sacīja Peskovs, Maskavas vērtējumā "pozitīvi" ir tas, ka Kijiva sākusi savas prasības izklāstīt rakstiski.
"Mēs piesardzīgi izvairāmies no paziņojumiem par jautājumiem", kuri tiek apspriesti sarunās, jo "uzskatām, ka sarunām ir jānotiek klusumā", klāstīja Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs.

Pēc otrdien Stambulā notikušajām sarunām Krievijas delegācijas vadītājs Vladimirs Medinskis tās nodēvēja par konstruktīvām.

Savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu otrdien apgalvoja, ka Krievija kopumā izpildījusi tā dēvētās specoperācijas pamatuzdevumus un tagad koncentrēsies uz Donbasa "atbrīvošanu".

Arī Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksandrs Fomins Stambulā paziņoja, ka ir nolemts radikāli "samazināt militāro aktivitāti Kijivas un Černihivas apkaimē", lēmumu pamatojot ar to, ka sarunas par Ukrainas neitralitātes statusa līgumu ir sasniegušas praktisku stadiju.

Tomēr Ukrainas amatpersonas trešdien paziņoja, ka Černihivas bombardēšana turpinās.