Putins: Hodorkovskim jāsēž cietumā

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins šodien televīzijas un radio ēterā atbildot uz iedzīvotāju jautājumiem, paziņoja, ka Mihails Hodorkovskis ir zaglis un viņam ir jāsēž cietumā. Tā kā oligarhs pašlaik gaida tiesas spriedumu otrajā tiesā, kurā viņš apsūdzēts par zādzību un naudas piesavināšanos, viņa pārstāvji Putina izteikumus ir kritizējuši par spiediena izdarīšanu uz tiesu.

M. Hodorkovskis jau ir notiesāts uz astoņiem gadiem cietumā par krāpšanu un izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, un pašlaik rit septītais viņa ieslodzījuma gads.

Šodien televīzijas ēterā Putins, runājot par Hodorkovski, izteica pārliecību, ka „zaglim ir jāsēž cietumā”. Viņš arī teica, ka Krievijas tiesas ir uzskatāmas par „liberālām” salīdzinājumā ar to, kā ASV tika notiesāts krāpnieks Bernards Medofs — viņam tika piespriests mūža ieslodzījums.

Pēc šī paziņojuma Hodorkovska advokāti paziņoja, ka tas ir izgaisinājis visas šaubas par to, kurš izdara spiedienu uz tiesu. Pie viena viņi arī sacīja, ka notiesājoša sprieduma gadījumā Putina izteikumus izmantos, lai iesniegtu apelācijas prasību.

Svarīgākais