Izsolīs Kenedija slepkavas zārku

Decembra vidū Losandželosā notiks izsole, kurā plānots pārdot zārku, kurā vairāk nekā 20 gadus atdusējies ASV prezidenta Džona Ficdžeralda Kenedija slepkava Lī Hārvijs Osvalds. Jāatzīst, ka zārks ir samērā sliktā stāvoklī un savai pamatfunkcijai vairs nav izmantojams, tomēr kolekcionārus varētu ieinteresēt.

"Neraugoties uz to, ka kopš Kenedija slepkavības pagājuši 47 gadi, interese par šo notikumu un visu, kas ar to saistīts, ASV un arī pasaulē joprojām ir liela," stāstījusi kompānijas "Nate D. Sanders", kas rīko izsoli, pārstāve Lora Intema, piebilstot, ka zārka sākumcena būs 1000 dolāru.

Protams, loģisks ir jautājums, kādā veidā zārks, kurā tika apglabāts Osvalds (viņu nošāva tajā pašā 1963. gadā, tikai divas dienas pēc Kenedija slepkavības), nokļuvis izsolē. Izrādās, ka 1981. gadā pēc Osvalda atraitnes Marinas prasības viņa līķis tika ekshumēts, lai pārbaudītu apgalvojumus, ka Osvalda vietā apbedīts kāds viņam līdzīgs padomju aģents. Ekshumācija nekādas sazvērestības teorijas nav apstiprinājusi, taču Osvalds pēc tās Fortvorsas kapsētā (Teksasā) guldīts jaunā zārkā, jo vecais bijis pagalam sapuvis.

Apbedīšanas kompānija "Baumgardner Funeral Home" viņa vecās mūža mājas tomēr nolēmusi saglabāt, loģiski nospriežot, ka kādudien tās varētu izdevīgi pārdot, un tagad šis brīdis ir pienācis. Turklāt tiks izsolīta Osvalda miršanas apliecība, instrumenti, kas tika izmantoti, lai sagatavotu viņa līķi bērēm, Lieldienu apsveikuma kartīte, ko Osvalds savulaik sūtījis brālim, un daļa no automašīnas sēdekļa, uz kura sēdēja Kenedijs brīdi, kad viņu nošāva.

Svarīgākais