Sestdiena, 4.maijs

redeem Vijolīte, Viola, Vizbulīte

arrow_right_alt Pasaulē

Krievijas “Pirmais kanāls” apsūdz Ovsjaņņikovu spiegošanā

© Scanpicx

Krievijas “Pirmais kanāls” apsūdzējis žurnālisti, kas ar pretkara plakātu televīzijas ēterā protestēja pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, spiegošanā britiem, ziņo portāls "Sky News".

Šomēnes Marina Ovsjaņņikova, kura, domājams, ir strādājusi uzņēmumā vairākus gadus, devās ēterā aiz ziņu moderatores ar plakātu, kas nosodīja karu Ukrainā.

Varēja arī dzirdēt viņu vairākkārt sakām “Apturiet karu!”.

Žurnāliste savu vainu apsūdzībās par neatļautu publiska pasākuma organizēšanu neatzina, taču pēc tiesas sēdes viņai tika piemērots 30 000 rubļu naudas sods.

Šodien “Pirmā kanāla” ģenerāldirektora vietnieks Kirils Kleimenovs reaģēja uz Ovsjaņņikovasprotestu ēterā un apgalvoja, ka 44 gadus vecā sieviete, iespējams, ir strādājusi Lielbritānijas izlūkdienestā.

Kleimenovs arī apgalvoja, ka Ovsjaņņikova ir “nodevusi savu valsti”.

Apvienotās Karalistes Ārlietu un Sadraudzības birojs (FCO) ir noraidījis Krievijas apgalvojumu par sievietes spiegošanu britu labā un paziņojis, ka tam nav bijis nekāda kontakta ar Ovjaņņikovu.

“Mēs neesam sazinājušies ar Ovsjaņņikovu. “Šie ir kārtējie dezinformācijas mašinērijas meli,” paziņoja FCO.

Dīvainie apgalvojumi no Krievijas nāk klajā nedēļu pēc tam, kad Ovsjaņņikova sacījusi aģentūrai “Reuters”, ka baidās par savu un savu bērnu drošību, taču viņa neplāno pamest Krieviju. Savā pirmajā intervijā kopš incidenta krievu žurnāliste ziņu aģentūrai arī sacīja, ka cer, ka viņas protests nebūs bijis veltīgs un Krievijas iedzīvotāji rūpīgāk izpētīs kara propagandu.