Rajevs komentē, cik reāls ir Baltkrievijas armijas iebrukums Ukrainā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Ukrainas aizsardzības ministrija saņēmusi signālus par Baltkrievijas armijas gatavošanos iebrukumam Ukrainā. Militārais analītiķis un Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedis Igors Rajevs TV24 ēterā skaidro, vai varētu tikt gaidāma Baltkrievijas spēku pievienošanās Krievijas okupantiem Ukrainā.

Līdz ar ziņām, ka Krievija uz Ukrainu nozīmējusi papildspēkus pat no valsts tālajiem austrumiem, saņemta informācija par iespējamu arī Baltkrievijas karaspēka gatavību ienākt Ukrainas teritorijā.

Kā atgādina militārais analītiķis, ukraiņu spēki jau izvietoti valsts ziemeļos un gatavi atvairīt uzbrukumu.

“Taču tas nozīmē, iesaistoties kaujās šeit [valsts ziemeļos], Ukraina principā zaudēs savas pēdējās rezerves kripatiņas un iespējas pārsviest savus spēkus uz austrumiem, lai palīdzētu vienībām, kas cīnās tur. Izšķirošā uzvara un panākumi krievu un baltkrievu armijām šeit nav gaidāma, bet tas ietekmēs Ukrainas spējas vispār manevrēt un pārsviest savus spēkus kaut kur citur,” norāda Rajevs.

Ziņu par Baltkrievijas spēku koncentrēšanos pie Ukrainas robežas Rajevs sauc par “baumu, kurai ir zināma pakāpe ticamības” un kuras attīstību varētu redzēt pēc pāris dienām.