Ko varētu nozīmēt paziņojums, ka Krievijas liktenis tiks izlemts tuvāko dienu laikā?

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Krievijas ārējās izlūkošanas aģentūras vadītājs Sergejs Nariškins paziņojis, ka tuvāko dienu laikā tiks izlemts Krievijas liktenis. Ko tas varētu nozīmēt? TV24 ēterā savu versiju sniedz militārais analītiķis, Nacionālo bruņoto spēku rezerves pulkvedis Igors Rajevs.

“Tas varētu nozīmēt labu un sliktu. Sliktā lieta nozīmētu to, ka Krievija aktivizēs savas darbības Ukrainā un mēs varam sagaidīt kādu būtisku uzbrukumu, kādu spēku par ko mēs nezinām un par ko izlūkdienesti pašlaik klusē,” pieņēmumu izsaka militārais analītiķis, atkārtojot, ka krievu karaspēka kustība notiek visu laiku un papildus spēki nāk uz Ukrainu jebkurā gadījumā, “tad, iespējams, tas ir kaut kas tāds, ko mēs nezinām un tas tiks iesaistīts kaujās tuvākajās dienās.”

“Otra, kas var būt konspirācijas teorija, ka viņi tomēr ir nobrieduši kaut ko mainīt Krievijas politikā kā tādā,” varbūtību izsaka I. Rajevs, kurš ir piesardzīgs un norāda - kamēr neredzam praktiskas darbības, ko faktoloģiski iespējams apstiprināt, šādas runas labāk uztvert kā politiķu izteicienu, kuru šajā brīdī netrūkstot.