Zelenskis: Krievija humāno koridoru vietā plāno propagandas akciju

© EPA/Scanpix/Leta

Krievijas armija kavē Ukrainas civiliedzīvotāju evakuāciju pa humānajiem koridoriem un tās vietā plāno īstenot propagandas akciju, pirmdienas vakarā paziņoja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Viņš sacīja, ka Krievijas teroristi apšauda humāno koridoru maršrutus, atstājot neskartus tikai koridorus neliela cilvēku skaita evakuācijai uz okupētajām teritorijām, lai radītu propagandas ainu.

“Bija vienošanās par humānajiem koridoriem. Vai tā nostrādāja? Tās vietā nostrādāja Krievijas tanki, Krievijas [raķešu sistēmas] "Grad", Krievijas mīnas. Viņi pat mīnēja ceļu, kas bija saskaņots [pārtikas] produktu un zāļu pievešanai cilvēkiem, bērniem uz [aplenkto] Mariupoli. Viņi pat iznīcina autobusus, kuriem vajadzēja izvest cilvēkus," sacīja Zelenskis.

"Tomēr viņi izdara tā, lai atvērtos neliels koridors uz okupēto teritoriju. Dažiem desmitiem cilvēku. Ne tik daudz uz Krieviju, kā uz propagandistiem, uz televīzijas kamerām. Tā teikt, redziet, kas ir glābēji," uzsvēra Zelenskis.

Viņš nosauca Krievijas puses darbības par cinismu un propagandu, bet piebilda, ka Ukraina turpinās sarunas ar Krieviju, lai panāktu miera vienošanos.

"Es palieku šeit, es palieku Kijevā (..) es nebaidos," sacīja Ukrainas prezidents.

Krievija pirmdienas rītā paziņoja par koridoru izveidošanu civiliedzīvotāju evakuācijai no vairākām aplenktām Ukrainas pilsētām, kurās pasliktinās humānā situācija.

Ukraina tomēr atteicās evakuēt civiliedzīvotājus uz Krieviju, jo četri no sešiem Maskavas ierosinātajiem koridoriem ved uz Krieviju vai Baltkrieviju.

Svarīgākais