Blinkens saka, ka NATO valstīm ir "zaļā gaisma", lai sūtītu uz Ukrainu iznīcinātājus

© AP/Scanpix/Leta

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens svētdien paziņoja, ka NATO dalībvalstīm ir tiesības nosūtīt uz Ukrainu iznīcinātājus, kamēr ASV un sabiedrotie turpina centienus palīdžet Ukrainai aizsargāties pret Krievijas iebrukumu, ziņo CBS News.

"Šim pasākumam dota zaļā gaisma. Mēs jau runājam ar saviem draugiem Polijā, lai saprastu,kas nepieciešams, lai varētu izpildīt arī viņu vajadzības, ja viņi izvēlētos nosūtīt lidmašīnas, kas atrodas viņu valstī, uz Ukrainu," Blinkens paudis ASV raidījumā "Face The Nation".

Jau vēstīts, ka Blinkens svētdien apstiprinājis, ka Savienotās Valstis spēj ātri papildināt Polijas gaisa spēkus, lai poļi varētu nodot Ukrainai to rīcībā šobrīd esošos iznīcinātājus. Viņš atteicās nosaukt kādu konkrētu termiņi, līdz kuram šādu vienos varētu panākt, taču uzsvēra, ka šī jautājuma apspriešana notiek "ļoti, ļoti aktīvi".

Savukārt Polija svētdien atkārtoti noliegusi, ka tā gatavotos nodot Ukrainai tās rīcībā esošos Padomju Savienībā ražotos iznīcinātājus, saņemot pretī ASV ražotās kara lidmašīnas.