ĀM aicina Latvijas valstspiederīgos iespējami ātrāk pamest Krieviju

© ĀM

Ņemot vērā pret Krievijas Federāciju ieviestās starptautiskās sankcijas, iespējamo drošības situācijas pasliktināšanos, kā arī ierobežotās izbraukšanas iespējas, Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos neapmeklēt Krieviju. Tos valstspiederīgos, kas šobrīd tur atrodas, aicinām iespējami ātrāk atgriezties Latvijā!

Arī ASV sestdien aicinājušas savus pilsoņus nekavējoties atstāt Krieviju.

"ASV pilsoņiem vajadzētu nekavējoties atstāt Krieviju," teikts paziņojumā ASV Valsts departamenta vietnē.

Sakarā ar starptautisko sankciju ieviešanu attiecībā pret Krieviju, norēķini ar banku kartēm, īpaši izmantojot SWIFT starpniecību, var būt ierobežoti.

Ņemot vērā saspringto drošības situāciju reģionā, kā arī 24. februārī Krievijas uzsākto militāro agresiju pret Ukrainu un Baltkrievijas iesaisti šajā konfliktā īpaši aicinām atturēties no došanās uz Baltkrievijas dienvidu un rietumu reģioniem, kā arī Krievijas - Ukrainas un Krievijas - Baltkrievijas pierobežu rajonu apmeklēšanas.

Reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā, Eiropas Savienība un Kanāda ir slēgušas savu gaisa telpu Krievijā reģistrētu pārvadātāju un Krievijas pilsoņu gaisa kuģiem. Aicinām pasažierus, kuriem tuvākajā laikā bija plānoti lidojumi šajos maršrutos, izmantot citas pārvietošanās iespējas. Vienlaikus Krievija ir paziņojusi par aviosatiksmes pārtraukšanu ar 36 valstīm/valstu reģioniem. Tāpat no Krievijas ir atcelti reisi uz Ukrainu - Stravropoli un Simferopoli.

ĀM vērš uzmanību, ka no 2022. gada 24. februāra Krievijā tiek atcelti iekšzemes reisi uz un no šādu pilsētu lidostām: Gelendžika (Геленджик), Elista, Anapa, Krasnodara, Brijanska, Belgoroda, Kurska, Ļipecka, Voroņeža, Rostova pie Donas, Soči, kā arī citām. Vienlaikus AS “Krievijas Dzelzceļš” ir paziņojuši par papildu vilcienu reisu nozīmēšanu uz Adleru, Anapu, Novorosijsku, Sočiem un citām pilsētām. Nepieciešamības gadījumā ĀM aicina sazināties ar aviokompāniju vai vietējiem pasažieru pārvadātājiem, lai precizētu atgriešanās iespējas Jūsu dzīvesvietas pilsētā.

Pasaulē

Ja bērns ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, ne tikai slimība var būt novājinoša - arī šķirtība no klases un draugiem var būt smaga. Bērniem, kuri ilgstoši ārstējas vai kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, Norvēģijas uzņēmums No Isolation izstrādājis robotu AV1, kas var ieņemt bērna vietu klasē, kalpojot par viņu acīm, ausīm un balsi un palīdzot uzturēt saikni ar saviem klasesbiedriem, raksta “CNN”.

Svarīgākais