Sākusi darboties interneta vietne ārvalstniekiem, kuri vēlas pievienoties Ukrainas leģionam

© Reuters/Scanpix/Leta

Sākusi darboties interneta vietne "fightforua.org", kas paredzēta ārvalstniekiem, kuri vēlas pievienoties internacionālajam Ukrainas aizsardzības leģionam, sestdien paziņojis prezidenta Volodimira Zelenska preses dienests.

"Kad Krievija 24.februārī veica plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā un jau pirmajās dienās sāka dot triecienus mierīgajiem iedzīvotājiem un infrastruktūrai, Ukrainas valsts aicināja ārvalstniekus iesaistīties mūsu cīņā par mieru un demokrātiju Eiropā un visā pasaulē," teikts paziņojumā.

Tajā atgādināts, ka Ukrainas prezidents parakstījis dekrētu, kas no 1.marta nosaka bezvīzu režīmu ārzemniekiem, kuri vēlas iestāties internacionālajā Ukrainas aizsardzības leģionā, izņemot agresorvalsts pilsoņus.

Lai pievienotos Ukrainas aizstāvjiem, vispirms jāvēršas Ukrainas vēstniecībā savā valstī un jānoskaidro, kādi dokumenti, apģērbs un aprīkojums vajadzīgi vai ieteicami.

"Ārvalstnieki, kuri grib palīdzēt Ukrainai, vietnē "https://fightforua.org/" varēs atrast sīku secīgu instrukciju, kā pievienoties taisnīgajai cīņai pret agresoru," norāda Ukrainas prezidenta preses dienests.

Pasaulē

Ja bērns ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, ne tikai slimība var būt novājinoša - arī šķirtība no klases un draugiem var būt smaga. Bērniem, kuri ilgstoši ārstējas vai kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, Norvēģijas uzņēmums No Isolation izstrādājis robotu AV1, kas var ieņemt bērna vietu klasē, kalpojot par viņu acīm, ausīm un balsi un palīdzot uzturēt saikni ar saviem klasesbiedriem, raksta “CNN”.

Svarīgākais