Ukrainas aizsardzības ministrs: Ienaidnieka militārie resursi Ukrainā izsīkst, tālāk sagaidāms loģistikas sabrukums

© EPA/Scanpix/Leta

Krievijas spēku resursi Ukrainā izsīkst un tālāk tos gaida loģistikas sabrukums, sestdien paziņojis Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs, norādot, ka līdz ar to aizvien vairāk pretinieka karavīru padodas gūstā.

"Ienaidnieka militārie resursi Ukrainā izsīkst, tālāk sagaidāms loģistikas sabrukums. To saprotot, pastiprinās tendence, ka ienaidnieks padodas gūstā, turklāt runa ir nevis par atsevišķiem kareivjiem, bet veselām vienībām," ministrs rakstījis sociālajā tīklā "Facebook".

"Viņi jau sapratuši, ka tiem viņu biedriem, kuri tā dēvētajās karaspēka mācībās eksāmenā "saņēmuši 200 punktus", būs jāpaliek svešā zemē," spriedis Rezņikovs, norādot uz Krievijas armijā pieņemto numerāciju, kurā ar skaitli "200" tiek apzīmēti kritušie. "Maskava taču viņu nāvi neatzīst, [Krievijas prezidentam Vladimiram] Putinam viņi ir tikai lielgabalu gaļa, izejviela savu impērisko sapņu piepildīšanai. Daudzi no viņiem jau sapratuši, ka ir nodoti."

Tas nozīmē, ka "agresoru vienīgā iespēja palikt dzīviem ir padošanās gūstā", viņš secinājis.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā pārsnieguši 10 000 karavīru, sestdien paziņoja Ukrainas armijas Ģenerālštābs.

Pasaulē

Ja bērns ilgstoši slimo un nevar apmeklēt skolu, ne tikai slimība var būt novājinoša - arī šķirtība no klases un draugiem var būt smaga. Bērniem, kuri ilgstoši ārstējas vai kuri cīnās ar garīgās veselības problēmām, Norvēģijas uzņēmums No Isolation izstrādājis robotu AV1, kas var ieņemt bērna vietu klasē, kalpojot par viņu acīm, ausīm un balsi un palīdzot uzturēt saikni ar saviem klasesbiedriem, raksta “CNN”.

Svarīgākais