Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Pasaulē

Darbību pārtrauc vēl viens Krievijas medijs

© F64

Krievijas tīmekļa medijs "Znak.com" apturējis savu darbību, lēmumu pamatojot ar "plašajiem ierobežojumiem, kuri pēdējā laikā tiek noteikti plašsaziņas līdzekļu darbam", vēsta izdevums "Meduza".

Pagaidām nav zināms, vai Jekaterinburgā bāzētais tīmekļa izdevums, kas bija lielākais neatkarīgais medijs Krievijā ārpus Maskavas un Sanktpēterburgas, plāno darbu turpināt.

"Mēs, tiešsaistes izdevuma "Znak.com" redakcija, paziņojam par slēgšanu. Mēs pārtraucam savu darbu saistībā ar ierobežojumu lielo skaitu, kas pēdējā laikā tiek noteikti plašsaziņas līdzekļu darbam Krievijā," redakcija paziņojusi sociālajos tīklos.

Kā ziņots Krievijas Valsts dome piektdien apstiprināja grozījumus kriminālkodeksā, kas paredz bargus sodus par "viltus ziņu" izplatīšanu.

Jau vēstīts, ka bažās par gaidāmo likumu par "viltus ziņu" izplatīšanu, savu darbību pārtraukuši vairāki neatkarīgie mediji Krievijā.

Krievijas neatkarīgais televīzijas kanāls "Doždj" ceturtdien paziņoja, ka uz laiku pārtrauc darbību, lēmumu skaidrojot ar gaidāmo likuma par "viltus ziņām" pieņemšanu.

Ceturtdien direktoru padome nolēma slēgt radiostaciju "Eho Moskvi" un tās tīmekļa vietni.

Iepriekš Krievijas Ģenerālprokuratūra pieprasīja informācijas tehnoloģiju un masu komunikācijas uzraudzības dienestam "Roskomnadzor" ierobežot piekļuvi televīzijas kanālam "Doždj" un radiostacijai "Eho Moskvi", jo tiek it kā izplatot "viltus ziņas".

Krievijas varasiestādes par viltus ziņām pasludinājušas jebkuru informāciju, kas atklāj Ukrainā pastrādātos kara noziegumus, civiliedzīvotāju slepkavošanu, krievu ciestos zaudējumus un ukraiņu tautas pretestību iebrucējiem.

Krievijā pat aizliegts pret Ukrainu uzsākto karu saukt par karu vai iebrukumu, vai jebkurā citā piemērotā vārdā. Visi mediji ir spiesti lietot diktatora Vladimira Putina uzspiesto eifēmismu - "specoperācija".