Bēgļu gaitās devušies jau gandrīz 836 000 Ukrainas iedzīvotāji; Latvijā ieradušies 760 cilvēki

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Gandrīz 836 000 bēgļu no Ukrainas devušies uz kaimiņvalstīm, cenšoties rast drošību pēc tam, kad Krievija 24.februārī iebruka valstī, liecina trešdien publicētie Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) dati. 

Kopumā 835 928 cilvēki bēgļu gaitās šķērsojuši Ukrainas robežu, liecina ANO augstā komisāra bēgļu jautājumos biroja mājaslapā publicētā informācija.

ANO Augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi otrdienas pēcpusdienā ziņoja par 677 000 bēgļiem no Ukrainas.

Vairāk nekā puse bēgļu no Ukrainas ieradušies Polijas rietumos.

Pēc Latvijas robežsardzes datiem, laikā no 24.februāra līdz 2.martam caur ārējām robežām valstī ir ieceļojuši jau 760 Ukrainas valstspiederīgie, šodien Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē informēja Iekšlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Mārtiņš Šteins (AP).

Ieceļojušas pārsvarā sievietes un bērni, jo mobilizācijai pakļautiem vīriešiem 18-60 gadu vecumā netiek ļauts izceļot no Ukrainas.

Pašlaik trīs personas ir pieprasījušas patvērumu, savukārt izsniegtas 53 vīzas. Šteins norādīja, ka pēc Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas personas izmitinātas ar valsts iestāžu palīdzību vai pie radiem, draugiem, brīvprātīgajiem.

Pašvaldības pašlaik var izmitināt 6593 bēgļus un 5020 bēgļus nodrošināt ar ēdienu, savukārt Latvijas samariešu apvienība var izmitināt 50 cilvēkus un 30 cilvēkus paēdināt.

Svarīgākais