Kariņš: Lidojumu aizliegumu zonas noteikšana virs Ukrainas novestu NATO spēkus tiešā karadarbībā ar Krieviju

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Lidojumu aizliegumu zonas noteikšana virs Ukrainas īsā laikā novestu NATO spēkus tiešā karadarbībā ar Krieviju, raidījumā "Spried ar Delfi" vērtēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka valstis ir slēgušas civilajai aviācijai civilo aizsardzības telpu pār visu Eiropas Savienību (ES), tomēr, lai nodrošinātu lidojumu aizlieguma zonu, lidmašīnām būtu jānotriec citas lidmašīnas, kas nepaklausa.

Kariņš aicināja ņemt vērā, ka Ukrainā patlaban notiek karš starp Krieviju un Ukrainu. Pēc viņa paustā, ja NATO valstis noteiktu lidojumu aizliegumu zonu virs Ukrainas, tas īsā laikā novestu NATO tiešā karadarbībā ar Krieviju.

Premjers atzīmēja, ka NATO nevēlas plašu karu starp aliansi un Krieviju. Kariņš uzsvēra, ka NATO un ES dalībvalstis piegādā Ukrainai ieročus, munīciju, degvielu, lai palīdzētu ukraiņiem un lai viņi varētu sevi labāk aizstāvēt un aizsargāt.

"Šorīt lasīju, ka apbrīnojamā kārtā, pēc nedēļu ilgušām sīvām kaujām un Ukrainai stājoties pretim milzīgam pretspēkam, gaisa telpa katru dienu tiek cienīgi izcīnīta. Tā nav tikai Krievijas puses kontrolē. Ukrainai ir gaisa aizsardzības spēki. Par gaisa telpu cīņas turpinās. Mēs redzam, ka katru dienu ukraiņi spēj iznīcināt kolonnas ar Krievijas militāro tehniku," norādīja Ministru prezidents.

Jau ziņojām, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pieprasījis izveidot "lidojumu aizlieguma zonu" virs Ukrainas teritorijas, uzsverot, ka paļaujas uz Rietumu palīdzību šajā jautājumā.

Svarīgākais