ASV: Baltkrievija jau šodien varētu iesūtīt karavīrus Ukrainā

© AFP/Scanpix/Leta

Baltkrievija jau pirmdien varētu pievienoties Krievijas uzbrukumam Ukrainai, paziņojusi augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona.

Krievijas bruņotie spēki veic uzbrukumus Ukrainai arī no Baltkrievijas teritorijas, un Baltkrievija ir atbalstījusi šo agresiju, bet tiešā veidā karā vēl nav iesaistījusies.

Taču ASV amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma, brīdināja, ka pavisam drīz tas var mainīties.

ASV izlūkdienestu novērtējumā Baltkrievijas līdera Aleksandra Lukašenko lēmums par dziļāku iesaistīšanos karā atkarīgs no sarunām, kas tuvākajā laikā gaidāmas starp Krieviju un Ukrainu.

Krievijas spēki Ukrainā ir saskārušies ar spēcīgu pretestību, un ASV amatpersonas uzskata, ka iebrukums bijis daudz sarežģītāks un lēnāks, nekā Kremlis paredzēja, taču situācija var mainīties, Maskavai pielāgojoties esošajiem apstākļiem.

Pasaulē

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis savas vizītes laikā ASV acīmredzot nesaņēma atļauju no Amerikas līdera Džo Baidena par Rietumu ieroču izmantošanu Krievijas Federācijā, turklāt Ukrainas līderis “redzēja satraucošas pazīmes, ka viņa ietekme Rietumos vājinās”, raksta “The Sunday Times”.