Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

Ukraina: Tanku uzbrukums Mariupolei atsists

© SCANPIX

Ukrainas armija atsitusi Krievijas tanku uzbrukumu Mariupolei, Ukrainas Doņeckas apgabalā, svētdien paziņojis pilsētas mērs. Tāpat Ukrainas armija Bučas pilsētā pie galvaspilsētas Kijevas iznīcinājusi lielu Krievijas spēku grupu, par kuras kustību Kijevas tuvumā iepriekš ziņoja aculiecinieki.

"Naktī un no rīta no Doņeckas rāvās tanki. Bet mūsu puiši tos sadedzināja. Izdevās saņemt sešus gūstekņus, viņi tagad sniedz liecības," paziņoja Mariupoles mērs Vadims Boičenko.

Viņš piebilda, ka šobrīd visa pilsēta strādā armijas labā, visi cenšas palīdzēt.

Mariupole atrodas netālu no tā dēvētās kontakta līnijas, kas atdalīja Krievijas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas no Ukrainas armijas spēkiem. Mariupole tiek uzskatīta par stratēģiski ļoti svarīgu pilsētu.

Tāpat Ukrainas armija Bučas pilsētā pie galvaspilsētas Kijevas iznīcinājusi lielu Krievijas spēku grupu, par kuras kustību Kijevas tuvumā iepriekš ziņoja aculiecinieki.

"Kijevas pievārtē Bučas pilsētā iznīcināts vairāk nekā 100 ienaidnieka tehnikas vienību. Slava mūsu karavīriem!" "Telegram" paziņoja Ukrainas Valsts īpašo sakaru un informācijas aizsardzības dienests.

Tiek ziņots, ka pretgaisa aizsardzības spēki uz ziemeļiem no Kijevas notriekuši arī divus helikopterus.

Krievijas tanki Kijevas apgabalā bija iepriekš izbraukuši cauri Makarivai, kas atrodas uz rietumiem no galvaspilsētas, un mēģina iekļūt Kijevā, ziņoja aculiecinieki.

Tanku esot bijis ļoti daudz.

Makarivas rajona Andriivkas iedzīvotāji slēpjas pagrabos.

Ukrainas Bruņotie spēki bija mudinājuši iedzīvotājus iznīcināt okupantu tehniku vai ziņot par tās pārvietošanos.

Kā vēstīja "Ukrinform", Ukrainas karavīri meklē ienaidnieka tehniku, kas apzīmēta ar burtu "V" un pārvietojas Kijevas virzienā.

"Tie ir īpaši bīstami teroristi, kas ieradušies Ukrainā ar sevišķu uzdevumu. Tehnika virzās uz Kijevas pusi. Ļoti svarīgi. Vēršamies pie visiem Kijevas apgabala un Kijevas pilsoņiem. Visi, kas redzējuši, fiksējuši, zina šīs kolonnas atrašanās vietu, steidzami sniedziet datus Ukrainas aizstāvjiem vai arī pēc iespējas neļaujiet tai pārvietoties tālāk," aicināja Iekšlietu ministrija.