Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Pasaulē

VIDEO: Tallinā Ukrainas atbalstam pulcējušies 30 000 cilvēku

© Ekrānuzņēmums

Igaunijas galvaspilsētā uz demonstrāciju un koncertu Ukrainas atbalstam pulcējušies 30 000 cilvēku, liecina Igaunijas policijas aplēses.

Tallinas Brīvības laukumā sestdien sanākušos uzrunāja arī Igaunijas prezidents Alars Kariss, kurš uzsvēra, ka Ukrainā notiekošais karš nav Krievijas iedzīvotāju, bet gan valsts prezidenta Vladimira Putina karš.

Viņš arī noradīja, ka Igaunijas kā NATO un Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts drošības līmenis ir daudz augstāks nekā Ukrainai, tādēļ ir jāsniedz skaidra perspektīva, kā Ukraina var pievienoties ES.

Kariss aicināja ziedot organizācijām, kas sniedz palīdzību Ukrainai vai Sarkanajam krustam.

Valsts policija paziņoja, ka pasākuma kulminācijas brīdī Tallinas Brīvības laukumā bija apmēram 30 000 cilvēku.

Par Igaunijā notikušo atbalsta akciju pateicās arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš tviterī rakstīja, ka tā ir lielākā demonstrācija mūsdienu Igaunijas vēsturē, vienlaikus izsakot komplimentu Igaunijas prezidentam par ukraiņu tradīcijās izšūto kreklu.

Pasākumā runu teica arī Igaunijas Ukraiņu kongresa vadītāja Vira Konika, mūziķis Ruslans Tročinskis, Igaunijas Studentu apvienību federācijas priekšsēdētājs Markuss Ehaso, Igaunijas Nacionālās jauniešu padomes priekšsēdētāja Trīna Rosa un citi.

Aktīvists Sergejs Metlevs informēja, ka pasākumu organizē visas ukraiņu organizācijas Igaunijā un vairākas Igaunijas pilsoniskās sabiedrības organizācijas.