Ventspilī ir ieradusies pirmā kara bēgļu ģimene no Ukrainas

© Scanpicx

Šodien Ventspilī ir ieradusies pirmā kara bēgļu ģimene no Ukrainas, kurai nepieciešams patvērums, informēja pašvaldībā.

Ģimene ir izmitināta Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā.

Pašvaldība aktīvi seko līdzi situācijas attīstībai un valdības lēmumiem, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu atbalstu Ukrainai un tās iedzīvotājiem, kuri par patvērumu izvēlējušies Latviju, norāda pašvaldībā.

Patvēruma meklētājiem no Ukrainas informācijas iegūšanai par palīdzības un uzturēšanās iespējām Ventspilī jāsazinās ar Ventspils Pašvaldības policiju, kas koordinē bēgļu atbalsta jautājumu risināšanu Ventspils pilsētā. Jāzvana uz policijas dežūrdaļas tālruņiem 28680808, 63680808 vai 63622934.

LETA jau ziņoja, ka Ventspils pašvaldība ir gatava pilsētā uzņemt kara bēgļus no Ukrainas un nodrošināt viņiem izmitināšanu, ēdināšanu un sociālo palīdzību, ja tas nepieciešams.

Valdība ir apstiprinājusi iespējamo ukraiņu bēgļu uzņemšanas plānu, saskaņā ar ko pašlaik Ventspils pašvaldība būtu gatava uzņemt ap 300 līdz 350 kara bēgļus, kurus iespējams izmitināt Ventspils Augstskolas dienesta viesnīcā. Tajā patlaban attālināto mācību dēļ ir mazāks pastāvīgi dzīvojošo studentu skaits.
Vajadzības gadījumā izmantot varēs arī Piejūras kempingu, kur jau no pirmdienas būs pieejamas 60 vietas, bet pāris nedēļu laikā tās varēs palielināt līdz 130.

Lai sniegtu atbalstu kara bēgļiem, būs iespējams iesaistīties arī privātajiem komersantiem, kuriem ir viesnīcas, viesu nami vai citas izmitināšanas iespējas. Uzņēmējus, kuri ir gatavi palīdzēt ar izmitināšanas palīdzību, aicina sazināties ar Ventspils Tūrisma informācijas centru, un Ekonomikas ministriju. Pašlaik apzinātais izmitināšanas periods ir trīs mēneši.

Kā vēstīts, Latvijas nodrošinās mītnes vietu, pārtiku un cita veida palīdzību Ukrainas pilsoņiem, kuri no savas valsts izceļo Krievijas militārā iebrukuma dēļ, norāda Iekšlietu (IeM) ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Lai Ukrainas pilsoņi varētu uzturēties un strādāt Latvijā, viņiem tiks izsniegtas ilgtermiņa vīzas saistībā ar tiesībām uz nodarbinātību.

Svarīgākais