Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Igaunija nolēmusi slēgt savu gaisa telpu Krievijas aviokompāniju lidmašīnām

© Kaspars Krafts / F64

Igaunija nolēmusi slēgt savu gaisa telpu Krievijas aviokompāniju lidmašīnām, paziņojis Igaunijas ekonomikas un infrastruktūras ministrs Tāvi Āss.

"Igaunija pievienojas Polijas iniciatīvai un aizliedz visām Krievijas aviokompānijām izmantot mūsu gaisa telpu," ministra teikto citēja Igaunijas Ekonomikas un sakaru ministrijas preses dienestā.
"Gatavojam attiecīgā lēmuma nosacījumus, kas paredz slēgt Igaunijas gaisa telpu Krievijas aviokompānijām. Aicinu mūsu kolēģus Baltijas valstīs darīt to pašu, lai norobežotu Krieviju no Eiropas gaisa telpas," komentēja Āss. Tiklīdz lēmums būs sagatavots, aizliegums stāsies spēkā.

"Eiropai ir jābūt vienotai un izlēmīgai, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā. Slava Ukrainai!" viņš teicis.

Jau vēstīts, ka no sestdienas Bulgārija, Čehija un Polija ir slēgusi savu gaisa telpu Krievijas lidmašīnām.

Savukārt Polijas nacionālā lidsabiedrība LOT pārtrauca reisus uz Maskavu un Sanktpēterburgu.

Ceturtdien Lielbritānija aizliedza Krievijas nacionālās lidsabiedrības "Aeroflot" reisus uz Lielbritāniju, uz ko Krievija atbildēja, aizliedzot jebkādu ar Lielbritāniju saistītu lidmašīnu, tostarp tranzīta reisu, atrašanos Krievijas gaisa telpā.

Savukārt Moldova ceturtdien paziņoja, ka pilnībā slēdz savu gaisa telpu un visi reisi tiek novirzīti uz citām reģiona lidostām, bet Baltkrievija paziņoja par daļas savas gaisa telpas slēgšanu.