Ko par Krievijas uzbrukumu Ukrainai domā Ušakovs?

© Rūta Kalmuka/F64

Pret Ukrainu noziedzīgi cīnās Kremlis, nevis krievu tauta vai padomju karavīri, norāda Eiropas Parlamenta deputāts Nils Ušakovs (S).

Kā aģentūru LETA informēja politiķe palīdze Diana Švane, viņš atzīmēja, ka incidents ar pieminekli padomju armijas karavīriem, kas atrodas Pārdaugavā, ir "visbīstamākā provokācija, kas var izraisīt tikai eskalāciju". EP deputāta ieskatā, Ukrainai šādi palīdzēt nav iespējams.

Viņš norādīja uz bijušā Valsts prezidenta Valda Zatlera paziņojumu, ka laikā, kad Krievija uzbruka Ukrainai, ir ārkārtīgi svarīgi nepieļaut savstarpēju agresiju Latvijas sabiedrībā un nepieļaut, ka dusmas pret Kremli tiek vērstas uz vietējiem krieviem. Pēc Zatlera paustā, ir vēlams, lai valsts varas iestādes skaidri pateiktu, ka atbildīgo par notiekošo neatrodas Latvijā.

"Tagad nav laiks starppartiju un politiskām debatēm, ar provokācijām pret mieru Latvijā ir jācīnās visiem kopā - pozīcijai, opozīcijai, varas iestādēm, ierindas pilsoņiem. Tuvākajā laikā Rīgas domes dienesti gatavojas notīrīt pieminekli. Šī ir ļoti pareiza reakcija uz notiekošo," akcentēja Ušakovs.