Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Eirovīzijas organizatori pagaidām neplāno aizliegt Krievijas dalību

© Scanpicx

Eirovīzijas dziesmu konkursa organizatori pagaidām plāno maijā Itālijas pilsētā Turīnā gaidāmajā pasākumā atļaut uzstāties arī Krievijas pārstāvjiem, neskatoties uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Organizatori - Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) - Eirovīziju raksturoja kā "nepolitisku kultūras pasākumu, kas apvieno valstis un ar mūziku godina dažādību".
Paziņojumā norādīts, ka pašlaik tiek plānots, ka maijā Turīnā uz Eirovīzijas skatuves kāps gan Ukrainas, gan Krievijas pārstāvji, vienlaikus uzsverot, ka nepārtraukti tiek izvērtēta situācija.

Ukrainas valsts raidsabiedrība "UA:PBC" aicināja EBU apturēt Krievijas dalību organizācijā un aizliegt tās pārstāvju piedalīšanos šā gada konkursā, uzstājot, ka Krievijas raidsabiedrības ir Kremļa rupors, kas palīdz izplatīt politisko propagandu un piedalījušās "sistemātiskā dezinformācijas izplatīšanā" par kaimiņvalsti.

66.Eirovīzijas dziesmu konkurss notiks Turīnā pēc tam, kad pērn uzvarēja Itālijas rokgrupa "Maneskin".

Ukraina dalībai Eirovīzijas dziesmu konkursā bija izraudzījusies dziedātāju Alīnu Pašu ar dziesmu "Shadows Of Forgotten Ancestors" ("Aizmirsto senču ēnas"), tomēr izskanēja informācija, ka 2015.gadā viņa apmeklējusi Krievijas anektēto Krimas pussalu, ko Ukraina uzskata par nelikumīgu robežas šķērsošanu.

Viņas vietā Ukraina nolēma uz Turīnu sūtīt grupu "Kalush Orchestra".

Krievija savu pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursā pagaidām nav paziņojusi.

LETA jau ziņoja, ka Latviju pārstāvēs grupa "Citi zēni", kas šomēnes ar dziesmu "Eat Your Salad" uzvarēja Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2022".

Izlozē noskaidrots, ka 2022.gada Eirovīzijā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10.maijā. Tajā piedalīsies arī Albānija, Šveice, Slovēnija, Bulgārija, Moldova, Ukraina, Lietuva, Nīderlande, Norvēģija, Krievija, Portugāle, Dānija, Armēnija, Austrija, Horvātija, Islande un Grieķija. Eirovīzijas otrais pusfināls notiks 12.maijā, fināls - 14.maijā.