Zelenskis aicina pasauli noteikt Putinam visas iespējamās sankcijas

© Scanpicx

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis ceturtdien aicināja pasauli noteikt Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam visas iespējamās sankcijas, glābt Ukrainu un visu demokrātisko pasauli.

Aicinājumu prezidents paudis videovēstījumā, informē ziņu aģentūra "Ukrinform".
"Es runāju ar Baidenu, Džonsonu, Šarlu Mišelu, Nausēdu, mēs sākam antiputiniskās koalīcijas veidošanu," sacīja Zelenskis, atsaucoties uz sarunām ar ASV, Lielbritānijas, Eiropas Savienības un Lietuvas līderiem.
"Jau esmu aicinājis pasaules līderus iedarbināt visas iespējamās sankcijas pret Putinu, sākt plašu militāro palīdzību, slēgt agresoram gaisa telpu virs Ukrainas."

"Kopā mums ir jāglābj Ukrainu, jāglābj demokrātisko pasauli, un mēs to paveiksim," sacīja Zelenskis.

Putins ceturtdien paziņoja, ka tiek sākts Krievijas uzbrukums Ukrainai.

Krievija Ukrainā veic triecienus militārās infrastruktūras objektiem un lidlaukiem, ceturtdien pavēstīja Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs, situāciju raksturojot kā kontrolējamu.

Ziņas par Krievijas desanta izsēdināšanu Odesā neatbilst patiesībai.

Ukrainas apgabali līdzās ziemeļu robežai ar Baltkrieviju un Krieviju pakļauti artilērijas apšaudei un Krievijas kara tehnika vairākos apgabalos šķērsojusi valsts robežu, ceturtdienas rītā pavēstīja Ukrainas robežsardze.

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba iepriekš apliecināja, ka pret Ukrainu izvērsts "vispārējs uzbrukums".

Notiek "Krievijas militāra uzbrukuma operācija, lai iznīcinātu Ukrainas valsti", teikts Ukrainas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

"Mūsu aizstāvji ir gatavi atvairīt valsti agresoru un darīs visu, kas ir viņu spēkos, lai aizsargātu Ukrainas zemi," teikts paziņojumā, mudinot Rietumus nekavējoties noteikt jaunas sankcijas Krievijai.

Svarīgākais