Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas prezidents: Mēs uzskatām, ka liela kara pret Ukrainu nebūs

© Scanpicx

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis nesaskata palielinātu kara risku, neskatoties uz Maskavas lēmumu atzīt tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību.

"Mēs uzskatām, ka liela kara pret Ukrainu nebūs," Kijevā pēc tikšanās ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu otrdien izteicās Zelenskis. Tomēr eskalācijas gadījumā tiks izsludināts kara stāvoklis, viņš piebilda.

Zelenskis noraidīja Maskavas uzturēto kaujinieku bandu prasības atkāpties no valdības kontrolētajām Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijām.

"Mēs ar viņiem nerunājam. Mēs nezinām, kas viņi ir," paziņoja Zelenskis.

Jau ziņots, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luganskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās". Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.