Viļņas mērs dodas uz Kijevu, lai paustu atbalstu

© Pixabay

Viļņas mērs Remiģijs Šimašus otrdien paziņoja, ka dodas uz Kijevu, lai paustu atbalstu Ukrainas galvaspilsētai laikā, kad pieaug militārais saspīlējums reģionā.

"Saziņā ar Ukrainas galvaspilsētu, kas ir mūsu partnere kopš 1991.gada, mēs skaidri redzam, cik ļoti viņiem šodien nepieciešams morālais atbalsts, kuru tagad vislabāk var parādīt ar fizisku ierašanos," Šimašus raksta vietnē "Facebook".
"Ļoti priecājos, ka Eiropa ir vienota. Mani kolēģi no Varšavas un Prāgas tikko apmeklējuši Kijevu. Man sekos Rīgas mērs un, cerams, arī citi mēri, ar kuriem vakar sazinājos telefoniski un kuri pauda savu atbalstu Ukrainai," viņš piebilda.

Šimašus Kijevā plāno tikties ar vietējām amatpersonām, lai runātu par iespējamiem humāniem kanāliem un palīdzību, ja tāda būs nepieciešama.

"Protams, mēs ar Kijevas mēru [Vitāliju Kļičko] runāsim arī par sadarbību, kad šī Kremļa izraisītā vājprātīgā krīze būs beigusies: par izglītību, ielām, pilsētvides inovācijām, Viļņas gadadienu," uzskaitīja Lietuvas galvaspilsētas mērs.

Viņš piebilda, ka ir izvērtējis visus iespējamos vizītes Kijevā riskus un pārrunājis vizīti ar Lietuvas Ārlietu ministriju un Lietuvas vēstniecību Ukrainā.

Iespēja sarīkot Staķa vizīti Kijevā pārrunāta pirms nedēļas, Rīgas mēram tiekoties ar Ukrainas vēstnieku Latvijā.

Rīgas pašvaldība par šo tēmu vēl sazinoties ar Kijevas pilsētu, attiecīgi šis jautājums vēl esot tikai skaņošanas procesa pašā sākumā, un iespējamā vizīte varētu notikt ne agrāk kā aprīlī.

Svarīgākais