Zelenskis apsver diplomātisko attiecību saraušanu ar Krieviju

© AFP/Scanpix/Leta

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien paziņoja, ka izskatīs jautājumu par diplomātisko attiecību saraušanu ar Krieviju.

"Mēs ar jums redzam uzbrukumu mūsu valsts suverenitātei un teritoriālajai vienotībai. Man ir iesniegts Ārlietu ministrijas lūgums, lai es izskatītu jautājumu par diplomātisko attiecību saraušanu starp Ukrainu un Krieviju," preses konferencē Kijevā ar Igaunijas prezidentu Alaru Karisu pavēstīja Zelenskis. "Tūlīt pēc preses konferences es strādāšu pie šī un ne tikai šī jautājuma."

Viņš norādīja, ka vakardienas notikumi ir "eskalējošs solis no Krievijas puses", kā arī atgādināja, ka pēdējā laikā Kijeva piedāvājusi visus jautājumus risināt sarunu ceļā.

Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs pavēstīja, ka Kijevas solis, saraujot oficiālās saites ar Maskavu, "būtu ārkārtīgi nevēlams scenārijs, kas visu tikai sarežģīs".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien atzina tā dēvēto Doņeckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību, neraugoties uz rietumvalstu brīdinājumiem, ka šāds solis var novest pie jaunām sankcijām.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" tā sauktajās Donbasa "tautas republikās".

Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Svarīgākais