Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

"Nezinu, kurš palaida baumas"; Krievijas deputāts noliedz Donbasa "republiku" atzīšanu

© AP/Scanpix/Leta

Krievijas Valsts domes NVS lietu komitejas vadītājs Leonīds Kalašņikovs noliedzis, ka Krievija atzīs Donbasa "republikas" Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās.

Aģentūras "Interfax" un "RIA Novosti" iepriekš citēja Kalašņikova teikto, ka "republikas" tiks atzītas Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās, taču viņš to pēc tam noliedzis.

"Līgumi neprecizē robežas. Nezinu, kurš palaida šīs baumas, ka mēs atzīsim DTR un LTR Doņeckas un Luhanskas apgabalu robežās," Kalašņikova teikto citē "Telegram" kanāls "Podjom". "Tās nav Krievijas tiesības - precizēt svešas robežas. Mēs taču nenodarbosimies ar robežu demarkāciju, lai to veic puses, kas sevi pasludinājušas par valstīm."

Arī Valsts domes Ārlietu lietu komitejas vadītāja vietniece Svetlana Žurova noliegusi "republiku" atzīšanu apgabalu robežās.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien parakstījis dekrētus par okupēto Austrumukrainas teritoriju "neatkarības" atzīšanu.

Krievijas līderis parakstījis arī līgumus par sadarbību ar Maskavas atbalstīto kaujinieku bandu pašpasludinātajām republikām. Līgumi paredz, ka to parakstījušās puses "apstiprina un ciena esošo robežu vienotību un nedalāmību".

Krievijas Federācijas Padomes Ārlietu komitejas vadītāja vietnieks Andrejs Kļimovs pirmdienas vakarā pavēstīja, ka Krievija atzinusi Donbasa "republikas" to faktiskajās robežās.

Kaujinieku pašpasludinātās "republikas" aizņem tikai daļu no Doņeckas un Luhanskas apgabaliem.