Ukraina noraida Krievijas apgalvojumus par robežsardzes objekta iznīcināšanu

© FSB/TASS/Scanpix/Leta

Ukrainas armija pirmdien noraidīja Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) apgalvojumus, ka no Ukrainas izšauts šāviņš trāpījis robežsardzes objektam Krievijas Rostovas apgabalā, Maskavas izplatīto informāciju nodēvējot par viltus ziņām.

"Mēs nevaram apturēt viņus no šādu viltus ziņu ražošanas, bet mēs vienmēr uzsveram, ka mēs neapšaudām civilo infrastruktūru vai teritoriju Rostovas apgabalā vai ko to tamlīdzīgi," reportieriem pavēstīja Ukrainas armijas pārstāvis Pavlo Kovaļčuks.

FDD pirmdien paziņoja, ka no Ukrainas pirmdienas rītā izšauts šāviņš iznīcinājis robežsargu dienesta vietu 150 metru attālumā no Ukrainas robežas.

FDD pavēstīja, ka neviens cilvēks nav cietis.

Rietumvalstis visiem līdzekļiem cenšas novērst draudošo karu Eiropā, par kuru bažas pieaugušas saistībā ar Krievijas karaspēka savilkšanu Ukrainas robežas tuvumā.

Krievija Ukrainas robežas tuvumā izvietojusi vairāk nekā 150 000 karavīru, liecina Rietumvalstu apkopotā informācija.

Maskava noliedz, ka gatavotu iebrukumu kaimiņvalstī, tomēr vēlas saņemt garantijas, ka NATO nekad neuzņems Ukrainu un izvedīs savus spēkus no Austrumeiropas. Rietumu sabiedrotie tādas prasības noraida.

Pēdējās dienās pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītās kaujinieki apsūdz Ukrainu uzbrukumos un diversiju organizēšanā. Ukraina šīs apsūdzības noraida un uzskata par provokācijām, lai rastu ieganstu Krievijas karaspēka iebrukumam. No prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajām Ukrainas austrumu teritorijām uz Krieviju tiek izvesti desmitiem tūkstošu cilvēku, kurus Krievijas amatpersonas dēvē par bēgļiem.

Svarīgākais