CNN: Krievijai dota pavēle uzbrukt Ukrainai

© SCANPIX

Saskaņā ar ASV izlūkdienestu pausto, Krievijas komandieriem ir nosūtītas pavēles uzbrukt Ukrainai, ziņo CNN, atsaucoties uz divām ASV amatpersonām un vēl vienu avotu.

Līdzīgu informāciju izplatīja arī "CBS News" svētdien ap pulksten 20.00 pēc Latvijas laika un "New York Post" ap pulksten 23 pēc Latvijas laika.

Tai pašā laikā avoti brīdinājuši, ka rīkojumus vienmēr var atsaukt, vai ka tā varētu būt dezinformācija, kuras mērķis ir mulsināt un maldināt ASV un sabiedrotos.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Francijas prezidents Emanuels Makrons un Krievijas prezidents Vladimirs Putins svētdien telefonsarunā vienojušies censties panākt pamieru Ukrainas austrumos, pavēstīja Elizejas pils.

Stundu un 45 minūtes ilgušajā sarunā viņi arī bijuši vienisprātis, ka "nepieciešams dot priekšroku pašreizējās krīzes diplomātiskam risinājumam, un darīt visu, lai tādu panāktu", sacīts Francijas prezidenta kancelejas paziņojumā.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais