Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Latvijas aizsardzības un ārlietu ministri: Ir pienācis laiks vērst sankcijas pret Krieviju [papildināts]

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Pašlaik ir pienācis laiks Rietumiem īstenot sankciju pret Krieviju pirmo daļu, komentējot norises Ukrainā, sociālajos tīklos paziņojis Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Kā savu nostāju skaidro politiķis, ir pienācis laiks iedarbināt jaunus sankciju mehānismus, jo "pēdējās dienās un stundās Krievija arvien vairāk rīkojas kā nežēlīgs agresors".

Pabrika viedoklim pievienojies arī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). "Tā kā redzam, ka Krievija turpina agresiju pret Ukrainu un Krievijas karaspēks nepamet Baltkrieviju, ir skaidrs, ka transatlantiskajai kopienai ir jāsāk īstenot sankcijas pret Krieviju un NATO ir jāizvieto reģionā vairāk spēku," sociālajos tīklos paziņojis politiķis.

Kā ziņots, Krievija pie Ukrainas robežām koncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. ASV prezidents Džo Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā.

Nedēļas nogalē ir būtiski pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītie kaujinieki izvērš jaunus uzbrukumus.