Krievija nāk klajā ar kārtējo paziņojumu par spēku atvilkšanu

© Russian Defence Ministry/TASS/Scanpix/Leta

Krievija piektdien nākusi klajā ar kārtējo paziņojumu par spēku atvilkšanas no Ukrainas robežas.

"Vēl viens armijas vilciens ar personālu un militāro tehniku, kas pieder Rietumu kara apgabala tanku armijas vienībām, pēc plānoto mācību pabeigšanas atgriezies savās pastāvīgajās bāzēs Ņižņijnovgorodas apgabalā," paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Ministrija arī paziņoja, ka no Maskavas anektētās Krimas pussalas uz cietiem reģioniem pārvietotas desmit lidmašīnas "Su-24".

Krievija šonedēļ nākusi klajā ar vairākiem paziņojumiem par spēku atvilkšanu no Krimas un Ukrainas robežas. Pirmais šāds paziņojums raisīja cerības par spriedzes samazināšanos, taču Rietumi un Ukraina drīz vien secināja, ka Krievijas apgalvojumiem nav nekādu pierādījumu. Vašingtona paziņoja, ka Krievija patiesībā palielina savus spēkus pie robežas, un Kijeva norādīja, ka Krievija tikai pārvieto savus spēkus, nevis tos atsauc.

Vašingtona lēš, ka Krievija pie Ukrainas robežām savilkusi aptuveni 130 000 karavīru. Neskatoties uz šo spēku koncentrāciju, Krievija apgalvo, ka negrasās uzbrukt Ukrainai, un apsūdz Rietumus panikas celšanā.

Rietumi ir paziņojuši, ka Krievijai tiks piemērotas plašas ekonomiskās sankcijas, ja tā izdomās uzbrukt Ukrainai.

Situāciju vēl vairāk saasinājušas Krievijas militārās mācības Baltkrievijā, kuras līderim Aleksandram Lukašenko šodien Maskavā plānota tikšanās ar Putinu.

Svarīgākais