Konflikts starp Izraēlu un Sīriju turpinās; izšautas raķetes un veikti gaisa triecieni

© AP/Scanpix/Leta

Atbildot uz raķeti, kas izšauta no Sīrijas teritorijas, Izraēla trešdien devusi gaisa triecienus mērķiem Sīrijā, apšaudot pretgaisa aizsardzības baterijas, paziņojusi Izraēlas armija.

Naktī no Sīrijas izšautā raķete eksplodēja gaisā, atklāja armija.

Atbildot uz to, Izraēla apšaudīja Sīrijā esošās zeme-gaiss raķetes, tostarp radarus un pretgaisa aizsardzības baterijas.

Sīrijas valsts mediji ziņo, ka, reaģējot uz Izraēlas uguni, Damaskas tuvumā aktivizēta pretgaisa aizsardzības sistēma, kas notriekusi vairākas Izraēlas raķetes.

Atsaucoties uz avotiem armijā, Sīrijas valsts mediji ziņo, ka uzbrukumi sākās neilgi pirms plkst.1 un tos pavadīja zeme-gaiss raķetes, kas tika izšautas no Golānas augstienēm.

Sīrijas ziņu aģentūra SANA vēsta, ka gājis bojā viens karavīrs un pieci ievainoti, kā arī nodarīti materiāli bojājumi.

Izraēla reti komentē gaisa triecienus, ko veic Sīrijā, taču ir vairākkārt paziņojusi, ka neļaus kaimiņos esošajai Sīrijai kļūt par Irānas placdarmu.

Kopš Sīrijā 2011.gadā izcēlās pilsoņkarš, Izraēla ir veikusi simtiem gaisa triecienu Sīrijas teritorijā, uzbrūkot Sīrijas valdības spēku pozīcijām, kā arī Irānas atbalstītiem spēkiem un šiītu grupējuma "Hezbollah" kaujiniekiem.