Lielbritānija nosūtīs uz Polijas robežu vēl 350 karavīrus

© Gints Ivuškāns /F64

Lielbritānija nosūtīs uz Polijas robežu vēl 350 karavīrus, lai stiprinātu NATO austrumu flangu pret iespējamo Krievijas agresiju, pirmdien paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Bens Volless.

Ministrs paziņoja, ka papildspēki stiprinās 100 britu karavīru kontingentu, kas jau atrodas Polijas pierobežā, demonstrēs abu valstu sadarbību un sūtīs spēcīgu signālu, ka Lielbritānija un Polija atbalsta viena otru.
Volless ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc sarunām ar Polijas kolēģi.

Krievija ir sakoncentrējusi pie Ukrainas robežām vismaz 100 000 vīru lielu karaspēka kontingentu, raisot bažas par jaunu iebrukumu kaimiņvalstī. Uzbrukums izraisītu lielu bēgļu plūsmu uz Poliju.

Lai atriebtos par Rietumu atbalstu opozīcijai, Baltkrievija pērn organizēja nelegālo migrantu plūsmu pāri tās robežām ar Eiropas Savienības (ES) valstīm, tostarp Poliju. Atbalstot Varšavu, Lielbritānija nosūtīja 100 karavīrus uz Poliju robežas stiprināšanai.

Polijas aizsardzības ministrs Marjušs Blaščaks žurnālistiem sacīja, ka Lielbritānijas papildus atsūtītie karavīri sadarbosies ar Polijas bruņotajiem spēkiem, lai stiprinātu drošību, sevišķi uz robežas.

Volless norādīja, ka Baltkrievija nesen ciniski izmantoja cilvēkus, lai destabilizētu kaimiņvalstis.

Viņš arī uzsvēra, ka NATO ir aizsardzības alianse un Krievijas agresija būtu neproduktīva un novestu tikai pie NATO klātbūtnes palielināšanās.

Ministrs atgādināja, ka pēc Krievijas īstenotās Krimas aneksijas NATO pastiprināja savu klātbūtni Polijā un Baltijas valstīs.