"Iespējams, tikai dažas minūtes mūs šķīra no nākamās apšaudes"; AM parlamentārā sekretāre par piedzīvoto Doņeckā

© Ekrānuzņēmums

Aizsardzības ministrijas parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece no 24. līdz 28. janvārim uzturējās vizītē Ukrainā, lai tiktos ar Ukrainas aizsardzības nozares amatpersonām un nodotu dāvinājumā humānās palīdzības sūtījumu.

Atgriezusies no Ukrainas, viņa mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās iespaidos ar redzēto: "Doņeckas apgabalā dzīve turpinās vien pārsimts metrus no iznīcinātajām ēkām. Pirms divām dienām šeit notika apšaude. Iespējams tikai dažas minūtes mūs šķīra no nākamās."

Tāpat viņa minējusi, ka šis gads iezīmēs būtisku divpusējo attiecību padziļināšanu gan militārās industrijas attīstībā, gan militārās un kaujas lauka medicīnas pieredzes nodošanā, gan arī efektīvā cīņā ar propagandu un dezinformāciju.

B. Bļodniece tikās ar Ukrainas aizsardzības ministra vietnieku, parlamentāro sekretāru Oleksandru Poliščuku (Oleksandr Polishchuk) un citiem Ukrainas Aizsardzības ministrijas vadības pārstāvjiem, apspriežot Ukrainas drošības situāciju un nepieciešamo atbalstu Ukrainai aizsardzības spēju stiprināšanā.

Luhanskā B. Bļodniece arī nodeva dāvinājumā 24 tonnas humānās palīdzības, kas paredzēta Ukrainas bruņoto spēku karavīriem, viņu ģimenēm un militārajā konfliktā cietušajiem civiliedzīvotājiem.

Svarīgākais