Lietuvā nākamnedēļ lems par atteikšanos no "Iespēju pases" jeb Covid-19 sertifikāta

© Pixabay.com

Nākamtrešdien Lietuvas valdība lems par “iespēju pases” (Latvijas Covid sertifikāta analoga) darbības apturēšanu, pavēstīja premjerministre Ingrīda Šimonīte, vēsta rus.lsm.lv

Varu teikt, ka valdībai jau ir bijis plāns apturēt "Iespēju pasi" uz vairākām nedēļām, vienkārši šajās nedēļās tika saskaņoti operatīvās vadības lēmumi, notika diskusijas ar uzņēmējiem, un es domāju, ka lēmums apturēt Iespēju pasi valdība paņems nākamtrešdien," sacīja premjerministre.

Straujā jaunu infekciju skaita pieauguma un slimības gaitas dēļ pēdējā laikā tiek apšaubīta “pases” nepieciešamība. Turklāt veselības ministrs apstiprināja kārtību, kas ļaus cilvēkiem ar asimptomātisku Covid-19 atgriezties darbā gadījumā, ja vitāli svarīgās nozarēs pietrūks darbinieku. “Iespēju pase” Lietuvā tika ieviesta pagājušā gada maijā, lai veicinātu vakcināciju un kontrolētu pandēmiju. Ar Lietuvas valdības lēmumu tāir pieejams cilvēkiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, ir slimojuši ar koronavīrusu vai kuriem koronavīrusa tests ir negatīvs.

 

Portāls NRA jau rakstīja, ka arī Igaunijā tiek spriests par Covid-19 sertifikāta atcelšanu.

Svarīgākais