Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Pasaulē

Džonsona darbinieki rīkojuši ballītes arī prinča Filipa bēru priekšvakarā

© Reuters/Scanpix/Leta

Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona darbinieki Dauningstrītas rezidencē pulcējušies divos saviesīgos pasākumos ar alkoholisko dzērienu baudīšanu mājsēdes periodā arī prinča Filipa bēru priekšvakarā, ceturtdien vēstīja laikraksts "Daily Telegraph".

Padomnieki un ierēdņi pērn 16.aprīlī pulcējušies pēc darba, lai atzīmētu Džonsona komunikāciju direktora Džeimsa Slaka, kā arī premjerministra personīgā fotogrāfa aiziešanu no amata, vēstīja laikraksts.

Kā laikrakstam pastāstīja aculiecinieki, lietots alkohols un viesi dejojuši, bet uzdzīve turpinājusies līdz vēlam vakaram.

Pasākumi sākušies atsevišķi, bet vēlāk to dalībnieki apvienojušies. Abos pasākumos kopā piedalījušies aptuveni 30 cilvēku.

Džonsons todien nav bijis Dauningstrītas rezidencē, laikraksts citē premjera preses sekretāra teikto. Džonsons bijis premjerministra oficiālajā lauku rezidencē Čekersā.

Jaunās apsūdzības izskan laikā, kad Lielbritānijas sabiedrībā un politiķu vidū, arī Džonsona toriju rindās, izskan prasības, lai Džonsons pamet premjera amatu, jo viņš un viņa biroja darbinieki vairākkārt pārkāpuši stingros mājsēdes noteikumus, kas bija izvirzīti visai valstij.