Japānā telefona sarunas dēļ apstādina vilcienu; 70 000 cilvēku nokavē darbu

Divu japāņu pasažieru strīds par mobilā tālruņa lietošanu vilcienā beidzies ar to, ka vilciens apstādināts, kavējušies vēl 47 vilcienu reisi uz šīs līnijas un aptuveni 70 000 cilvēku nokavējuši darbu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Japānas laikrakstu Yomiuri.

Laikraksts ziņo, ka īsi pirms septiņiem no rīta vilcienā, kas kursējis pa Sobu līniju netālu no Tokijas, izcēlies strīds starp diviem pasažieriem. Viens no viņiem uzsācis ilgstošu sarunu pa mobilo tālruni - Japānā šāda rīcība tiek uzskatīta par nepieņemamu sabiedriskās vietās. Cits pasažieris izteicis runātājam aizrādījumu, aicinot viņu, kā pieņemts, izkāpt no vilciena uz perona un runāt tur, taču mobilā tālruņa lietotājs samērā rupji attraucis, lai nemācot viņu dzīvot. Jau pēc brīža vīrietis, kurš aicinājis ievērot noteikumus, iedarbinājis ārkārtas bremžu sistēmu, apstādinot vilcienu Itikavas stacijā.

Yomiuri vēsta, ka notikuma vieta ieradusies policija, kas aizturējusi abus strīdniekus, bet vilciens turpinājis ceļu. Tomēr incidents izraisījis haosu punktuālajā Japānas dzelzceļa sistēmā un vismaz 47 vilcieni, kas bijuši ceļā no Tibas prefektūras uz Tokiju vai otrādi, kavējušies par 10 līdz 19 minūtēm. Šā iemesla dēļ desmitiem tūkstoši japāņu, kuri savu laiku plāno, uzticoties dzelzceļa satiksmes precizitātei, nokavējuši darbu.

Svarīgākais