Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Pasaulē

Francija nosaka stingrākus Covid-19 ierobežojumus nevakcinētajiem

© EPA/Scanpix/Leta

Francijas Senāts trešdien apstiprināja stingrāku Covid-19 ierobežojumu noteikšanu nevakcinētiem cilvēkiem, lai iegrožotu piekto koronavīrusa infekciju vilni. 

Senatori apstiprināja noteikumus, kuri nozīmē, ka nevakcinēti cilvēki drīz nevarēs iekļūt restorānos un kultūras iestādēs, kā arī viņiem būs liegti tālie braucieni ar vilcienu un avioreisi. Līdz šim viņi to varēja, uzrādot negatīvu Covid-19 testu.

Senāts nolēma, ka stingrākie noteikumi tiks piemēroti tikai tik ilgi, kamēr Francijas slimnīcās ir vairāk nekā 10 000 koronavīrusa pacientu. Pašlaik ir hospitalizēti apmēram 24 000 šādu pacientu.

Nākotnē tie, kas ir atveseļojušies pēc Covid-19 infekcijas, varēs saņemt koronavīrusa sertifikātu, kas atļauj neierobežotu piekļuvi šīm vietām un pasākumiem.

Vakcinācijas pierādījums tiks pieprasīts tikai no 18 gadu vecuma.

Tālie braucieni ar negatīvu testu bez vakcinācijas būs atļauti īpašu iemeslu dēļ.

Pagaidu piekļuve ar testu būs atļauta tiem, kas ir pieteikušies uz vakcināciju.

Senāts noraidīja stingrāku sodu ieviešanu un noteikumus, kas liktu restorāniem pārbaudīt viesu identitāti, atzīstot, ka šādas pārbaudes ir tikai policijas atbildības joma.

Francijā pēdējās nedēļās ir strauji pieaudzis Covid-19 infekcijas gadījumu skaits, un par valstī dominējošo koronavīrusa paveidu ir kļuvis omikrona paveids.

Trešdien Francijā tika reģistrēti gandrīz 362 000 jaunu infekcijas gadījumu. Septiņu dienu incidence uz 100 000 cilvēku bija 2811.