Par spīti pieaugošajai Covid-19 izplatībai, Francija mīkstina noteikumus skolām

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Francija pirmdien paziņoja par Covid-19 noteikumu mīkstināšanu skolām laikā, kad rekordliela jaunu infekcijas gadījumu dēļ tika atceltas tūkstošiem mācību stundu, raisot bažas vecāku un skolotāju vidū.

Premjerministrs Žans Kastekss telekanālam "France 2" paziņoja, ka vairāk nekā 10 000 mācību stundu - 2% no visām - vajadzēja atcelt koronavīrusa uzliesmojumu dēļ, bet valdība "neslēgs skolas vai valsti".

Kopš pandēmijas sākuma Francijā ir reģistrēti vairāk nekā 125 000 ar to saistītu nāves gadījumu. Valstī pirmdien tika reģistrēti 93 896 jauni infekcijas gadījumi, jo ļoti lipīgais Covid-19 omikrona paveids sekmē vienas dienas jauno gadījumu skaita palielināšanos līdz jauniem rekordiem.

Vecākiem no otrdienas vairs nevajadzēs uzreiz vest savu bērnu uz Covid-19 testēšanu, ja šis bērns ir koronavīrusa pacienta kontaktpersona.

Šādos gadījumos par pietiekamu tiks atzīta testēšana mājās, nevis oficiāli apstiprinātā testēšanas vietā, un vecāki parakstīs sertifikātu, apstiprinot testa rezultātu.

Testu komplekti būs pieejami bez maksas aptiekās.

Francijas lielākā pamatskolu skolotāju arodbiedrība "SNUipp-FSU", kas nosodījusi "neaprakstāmo jucekli" skolu sistēmā un "stipru pamestības un dusmu sajūtu personāla vidū", ir aicinājusi ceturtdien rīkot nacionālu streiku. Streika priekšlikumu atbalsta lielākā daļa no pārējām skolotāju arodbiedrībām.

"SNUipp-FSU" ģenerālsekretāre Gilēna Dāvida nebija apmierināta ar Kasteksa paziņojumu.

"Tas parāda pilnīgu necieņu pret skolotājiem uz vietas. Tas nepavisam nesamazinās infekcijas gadījumu skaitu skolā," sacīja Dāvida. "Gluži pretēji - tas to desmitkāršos, jo tagad pietiek ar sertifikātu uz vecāku godīguma pamata."

Vairāk nekā 100 000 cilvēku Francijā sestdien protestēja pret valdības plāniem tālāk ierobežot nevakcinēto tiesības.

Svarīgākais