Rinkēvičs: Jāgatavojas scenārijam, ka Krievija pret Ukrainu izdarīs hibrīduzbrukumu

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Eiropas Savienībai (ES) un NATO ir aktīvāk jāgatavojas scenārijam, ka Krievija pret Ukrainu izdara hibrīduzbrukumu, nevis sāk klasisku karadarbību un pilna apmēra iebrukumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Uz nepieciešamību aktīvāk gatavoties tieši Ukrainas hibrīdapdraudējumam Rinkēvičs plānojot vērst uzmanību arī gaidāmajās augsta līmeņa sanāksmēs - gan NATO sanāksmē piektdien, gan Eiropas Savienības ārlietu ministru un aizsardzības ministru sanāksmēs, kas arī gaidāmas šomēnes.

"Mēs šobrīd runājam par tādiem ļoti skarbiem scenārijiem - pilna mēroga iebrukums Ukrainā, pilna mēroga ekonomiskās atbildes sankcijas, bet ir jāņem vērā, ka ir iespējami arī citi scenāriji - mazāka mēroga operācijas, dažādi hibrīdkara elementi, un tas ir tas, kur, manuprāt, gan NATO, gan ES vajadzētu aktīvāk piestrādāt," sacīja Rinkēvičs.

Kā ziņots, ASV un rietumvalstis uzskata, ka Krievija, iespējams, gatavo vēl vienu plašu uzbrukumu Ukrainai.

Krievija noraida apsūdzības par iespējamu tās karaspēka iebrukumu Ukrainā. Kā apgalvo Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Maskava ieņem aizsardzības pozīcijas, jo bažījas, ka Kijeva pārmērīgi tuvinās ar NATO.

ASV prezidents Džo Baidens 7.decembrī videosamitā brīdināja Putinu, ka ASV noteiks Krievijai līdz šim nepieredzētas sankcijas, ja tā uzbruks Ukrainai.

Svarīgākais