Dienvidkorejas parlamenta deputāti sakaujas bezmaksas ēdiena dēļ

Dienvidkorejas parlamentā noticis kautiņš, deputātiem pārāk vētraini apspriežot likumprojektu par bezmaksas ēdiena ieviešanu valsts skolu audzēkņiem.

Lielās nacionālās partijas deputāti, kas iebilst pret likumprojektu, steigušies uz prezidiju, savukārt opozicionāri bija izveidojuši barjeru, vēsta The Daily Telegraph.

Deputāti grūstījās, stumdījās un izkliedza dažādus apvainojumus. Vienam no parlamentāriešiem tomēr izdevās izrauties cauri deputātu rindām un viņš pat pacentās ieņemt spīkera tribīni.

Kautiņš turpinājās tik ilgi, kamēr opozicionāri no Demokrātiskās partijas neizgrūda valdošās partijas deputātus ārā no prezidija.

Pašlaik tikai 13% audzēkņu Dienvidkorejas skolās saņem bezmaksas pusdienas, jo nāk no nabadzīgām ģimenēm. Bezmaksas pusdienu nodrošināšana visiem skolēniem prasītu papildus 1,7 – 2,6 miljardus dolāru.

Bezmaksas pusdienu nodrošināšanu skolēniem atbalsta 60 – 80% korejiešu. Taču valdība un valdošā partija atbalsta bezmaksas pusdienu nodrošināšanu vienīgi skolēniem no nabadzīgām ģimenēm.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais