Jau otro reizi šonedēļ uz Lietuvas robežas neviens migrants nav piespiests doties atpakaļ uz Baltkrieviju

© Dmitrijs Suļžics/F64

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī nevienu migrantu nav piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju saistībā ar nelikumīgu mēģinājumu iekļūt Lietuvā, sestdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Tā ir otrā reize šonedēļ un kopš 3.augusta, kad uz robežas netiek konstatēti migranti, kuri Lietuvas robežsargiem jāpiespiež atgriezties Baltkrievijā. Otrdien bija pirmā šāda reize.

7.oktobrī robežsargi atpakaļ uz Baltkrieviju piespieda doties vienu migrantu, bet 21. un 24.augustā tādi bija divi.

Četriem migrantiem piektdien tika atļauts šķērsot robežu humānu apsvērumu dēļ. Lietuvas Valsts robežsardzes dienests norādīja, ka šis gadījums nav saistīts ar Baltkrievijas režīma veicināto nelegālo migrāciju no Āzijas un Āfrikas valstīm.

Kopš 3.augusta, kad saskaņā ar iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu robežsargi sāka likt migrantiem doties atpakaļ, neatļautās vietās šķērsot robežu liegts kopumā jau vairāk nekā 7900 reižu. No gada sākuma līdz šim rīkojumam Lietuvā tika aizturēti vairāk nekā 4200 nelegālie migranti.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju.

Svarīgākais