Ukraina: Krievija bloķējusi 70% Azovas jūras pie Krimas

© Sergei Malgavko/TASS/Scanpix/Leta

Krievija ir bloķējusi gandrīz 70% no Azovas jūras akvatorija pie tās okupētās Krimas pussalas, piektdien paziņoja Ukrainas karaflote.

Krievijas flote acīmredzot plāno šaušanas mācības Azovas jūrā pie Ukrainas ostas pilsētām Mariupoles, Berdjanskas un Geničeskas, teikts Ukrainas jūras spēku paziņojumā.

Krievijas puse vēl nav apstiprinājusi šo informāciju.

Krievijas robežsardze ceturtdien bija apsūdzējusi Ukrainas karaflotes kuģi "Donbas" par tuvošanos Kerčas šaurumam bez Krievijas atļaujas. Krievijas valdība to nosauca par bīstamu provokāciju, bet Ukraina noliedza šo apsūdzību, apgalvojot, ka kuģis nebija atstājis tās teritoriālos ūdeņus.

Azovas jūra ir iekšēja jūra ar Krieviju tās austrumu pusē un Ukrainu rietumu pusē. Kerčas šaurums to savieno ar Melno jūru.

Krievijas robežsardze 2018.gada novembrī nolaupīja trīs Ukrainas karakuģus, kad tie mēģināja šķērsot Kerčas šaurumu. 24 jūrnieki, kas bija šo kuģu apkalpēs, tika atbrīvoti tikai pēc mēnešiem ilgām sarunām.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais