"Militārais eksperts" izklāsta plānu, kā Krievija veiktu Baltijas valstu un Gotlandes okupāciju

© Ekrānšāviņš

Krievijas TV propagandas raidījumos pēdējo dienu laikā arvien biežāk izskan agresīva retorika pret Ukrainu, NATO un Rietumiem. Vienā no šiem raidījumiem “militārais eksperts” izklāstījis scenāriju, kā Krievija varētu pārņemt savā kontrolē Baltijas valstis un Zviedrijai piederošo Gotlandes salu, vēsta lsm.lv 

“Krievija sāk ar masīvu radioelektronisko uzbrukumu, kurā tiek iesaistīti Krievijas Rietumu kara apgabala un Baltijas jūras kara flotes līdzekļi. NATO radari kļūst akli, neko neredz,” teica Korotčenko.

“Šajā laikā Zviedrijas salas Gotlandes teritorijā nolaižas Krievijas militārās transportlidmašīnas, kas tur nogādās zenītraķešu sistēmas “S-400” un krasta apsardzes raķešu sistēmas “Bastion”.

“Tikmēr Krievijas armija no Kaļiņingradas apgabala un Baltkrievijas bruņotie spēki pārņem savā kontrolē Suvalku koridoru. Mūsu spēki savienojas un izolē NATO un Poliju no Baltijas valstīm."

"Šajā laikā Tallinā, Rīgā un Viļņā parādās “zaļie vīriņi”,” prāto Korotčenko.

“Krievijas karaspēks no Rietumu kara apgabala ieved kontingentu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. Tad tiek izslēgti radioelektroniskie bloķēšanas līdzekļi, un pārsteigtie Rietumi un NATO uzzina, ka Krievija ir pasludinājusi lidojumu aizlieguma zonu 400 km rādiusā ap Gotlandes salu. Krievijas raķešu sistēmas “Bastion” kontrolē visu Baltijas jūru.”

“Jaunās valdības Igaunijā, Latvijā un Lietuvā pasludina Igaunijas Tautas Republiku, Latvijas Tautas Republiku un Lietuvas Tautas Republiku. Zviedrija paraksta līgumu par mūžīgu neitralitāti, piešķirot Krievijai tiesības uz 99 gadiem iznomāt Gotlandes salu,” pavēstīja Korotčenko.

Visbeidzot viņš gan piebilst, ka Krievija respektē kaimiņvalstu suverenitāti un teritoriālo vienotību. Neesot agresijas, aneksijas, okupācijas plānu pret kaimiņvalstīm.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais