Itālija "Amazon" piemēro 1,1 miljarda eiro lielu naudassodu

© Reuters/Scanpix/Leta

Itālijas Konkurences pārvalde (AGCM) ASV interneta milzim "Amazon" ceturtdien piemērojusi 1,1 miljarda eiro naudassodu par dominējošā tirgus stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

AGCM norāda, ka "Amazon" ļaunprātīgi izmantojis dominējošo tirgus stāvokli, savā Itālijas platformā veicinot savu loģistikas pakalpojumu, tādējādi kaitējot trešās puses pārdevējiem, kuri to neizmanto.

Pārvalde skaidro, ka trešās puses pārdevēji, kuri neizmanto "Amazon" loģistikas pakalpojumu, nespēj iegūt vairākas priekšrocības, kas ir svarīgas labāku tirdzniecības perspektīvu nodrošināšanai.

"Amazon" iebilst pret šādu lēmumu un gatavojas to pārsūdzēt.

Kā ziņots, AGCM novembrī "Amazon" un informācijas tehnoloģiju uzņēmumam "Apple" kopumā piemēroja 200 miljonu eiro naudassodu par konkurences noteikumu pārkāpumiem.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais