Briselē protestē pret Covid-19 ierobežojumiem, tie skar arī bērnus

© twitter.com

Tūkstošiem protestētāju svētdien ,5.decembrī, izgāja Briseles ielās, lai protestētu pret vakcīnām un koronavīrusa ierobežojumiem. Policija paziņoja, ka tajā piedalījās aptuveni 8000 cilvēku, kas ir mazāk, nekā protesta akcija pirms divām nedēļām.

Notika sadursmes starp protestētāju grupām un policiju. Policijas darbinieki pret protestētājiem izmantoja ūdensmetējus.

"Kāda grupa meklēja konfrontāciju ar policijas ceļu bloķēšanu... tika izmantota asaru gāze un ūdens lielgabali," sacīja policijas pārstāve Ilse van de Kēre. Viņa piebilda, ka policisti aicināja pūļus tajā brīdī izklīst.

Beļģijas valdība pagājušajā piektdienā pastiprināja epidemioloģiskos ierobežojumus, lai cīnītos ar pandēmiju, cenšoties ierobežot saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu. Jaunākie pasākumi ietver masku nēsāšanas obligātu noteikšanu bērniem, kas vecāki par 6 gadiem, kā arī bērnudārzu un sākumskolu slēgšanu no 20. decembra.

Vairāki protestētāji, tostarp daži bērnu pavadībā, nesa plakātus ar saukļiem, piemēram, "mūsu bērni nebūs jūsu izmēģinājuma cūciņas".

Vardarbība uzliesmoja arī 21. novembra protesta akcijā, kas arī bija pēc paziņojuma par stingrākiem ierobežojumiem. Pēc šī notikuma Beļģijas pretterorisma aģentūra (OCAD), kā ziņots, brīdināja par radikalizāciju, jo dažādas kustības pirmo reizi apvienoja spēkus, lai protestētu pret valdības pretpandēmijas pasākumiem.

"Šķiet, ka naida runa pret politikas veidotājiem, medijiem un virusologiem kļūst arvien sociāli pieņemamāka," brīdināja aģentūra, raksta laikraksts De Standaard.

Svarīgākais