Vācijas policija novembrī reģistrējusi mazāku skaitu nelegālo imigrantu uz robežas ar Poliju

© Dmitrijs Suļžics / F64

Vācijas policija novembrī reģistrējusi mazāku skaitu gadījumu, kad valstī nelegāli iekļuvuši migranti no Baltkrievijas, šķērsojot Polijas teritoriju.

Federālais policijas direktorāts Pirnā netālu no Polijas robežas ceturtdien ziņoja, ka novembrī reģistrējusi 1099 nelegālus robežas šķērsošanas gadījums, migrantiem dodoties uz Vāciju no Baltkrievijas cauri Polijai.
Oktobrī no Baltkrievijas caur Poliju nelegāli Vācijā iekļuvuši 1794 cilvēki.

Neskatoties uz nelegālo robežas šķērsošanas gadījumu skata samazināšanos, tas joprojām ir augsts, norādīja policija.

Visvairāk nelegālo imigrantu aizturēti uz robežas starp Poliju un Saksiju.

Galvenā nelegālo imigrantu izcelsmes valsts ir Irāka, atklāja policija. No Irākas nākušas vairāk nekā divas trešdaļas aizturēto migrantu.

Citas migrantu izcelsmes valstis ir Sīrija, Irāna, Jemena, Turcija un Afganistāna.

Polijas Robežsardze ceturtdien ziņoja, ka pēdējās diennakts laikā robežu nelegāli mēģinājuši šķērsot 58 cilvēki.

Novembrī Polijas Robežsardze reģistrējusi 8900 šādus mēģinājumus. Tas bija krietni mazāk nekā oktobrī, kad tika reģistrēti 17 500 šādi gadījumi.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas nelikumīgi iesūtīt tūkstošiem migrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

ES apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

Polija, Lietuva un Latvija ir pastiprinājušas robežu aizsardzību, tādēļ pēdējās nedēļas nelegālo robežas šķērsošanas gadījumu skaits ir sarucis.

Polijas policija ziņo, ka trešdien aizturējusi divus cilvēku kontrabandistus, no kuriem viens ir Polijas pilsonis, bet otrs Baltkrievijas pilsonis. Viņi tika aizturēti kopā ar nelegālajiem imigrantiem valsts austrumos.

Svarīgākais